содржина

Адресата на нашата веб-страница е: http://downloadfacetime.com

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агент на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (се нарекува и хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, сликата на вашиот профил е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако прикачувате слики на веб-локацијата, треба да избегнувате да поставувате слики со вградени податоци за локација (EXIF GPS) вклучени. Посетителите на веб-локацијата можат да преземаат и извлечат какви било податоци за локацијата од сликите на веб-локацијата.

Форми за контакт

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса на е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате сметка и се најавите на оваа страница, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме информациите за најавување и изборот на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, и колачињата со опции за екран траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID на објавата на написот што штотуку го уредивте. Истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-локации

Статиите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-локации се однесува на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб-локација.

Овие веб-локации може да собираат податоци за вас, користете колачиња, вметнете дополнително следење од трета страна, и следете ја вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-локација.

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се чуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари наместо да ги држиме во редица за умереност.

За корисници кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што тие ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да видат, Уредување, или избришете ги нивните лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Кои права ги имате врз вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница, или оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги имаме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, законски, или безбедносни цели.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматизирана услуга за откривање спам.

Вашите информации за контакт

Дополнителни информации

Како ги заштитуваме вашите податоци

Какви процедури за прекршување на податоците имаме во сила

Од кои трети страни добиваме податоци

Какво автоматско одлучување и/или профилирање правиме со корисничките податоци

Барања за обелоденување на регулаторната индустрија